مرکز مهارت آموزی مجتمع معلم

درج مطلب

معرفی مرکز مهارت‌آموزی مجتمع معلم

با عنایت به سیستم آموزشی حاکم بر آموزش و پرورش کشور که در سایه سنگین ضرورت شرکت در کنکور جهت ورود به دانشگاه، به سمت پر رنگ شدن اهمیت دروس اختصاصی و سرعت عمل در انجام رقابت چند ساعته بین دانش‌آموزان هدایت شده است، کسب مهارت‌های خارج از این چهارچوب، به حاشیه نظام آموزشی رانده شده است. این امر سبب مغفول ماندن دیگر استعدادهای فردی و مهارت‌های لازم جهت ورود و حضور موثر دانش‌آموزان در جامعه گردیده و رشته‌های مهارتی جایگاه اصلی خود را از دست داده است.

لذا مجتمع آموزشی معلم با آسیب‌شناسی این مهم و با هدف ارتقا مهارت‌های لازم زندگی و فراهم نمودن دسترسی به امکانات و دبیران مجرب و ارائه رشته‌های مختلف تخصصی در فضای کارگاهی مناسب برای دانش‌اموزان مقاطع مختلف تحصیلی خود، اقدام به راه‌اندازی و تجهیز مرکز مهارت‌آموزی مستقل و تخصصی نموده است. در این مرکز با در نظر گرفتن اولویت‌های مختلف از جمله گروه سنی، علائق دانش‌آموزان، زمان موجود در برنامه کلاسی و امکانات در پرتو نیازهای موجود با هماهنگی مدیران محترم مدارس مجتمع نسبت به فعال سازی رشته‌های متنوعی مانند رایانه در سطوح مختلف، هوا و فضا، الکترونیک، مکاترونیک، اتومکانیک، تاسیسات، خلاقیت، چرتکه آموزشی، اریگامیو، دومینو و ... اقدام نمود. رشته‌ها و مهارت‌ها در مرکز برحسب اولویت زمانی، مکانی و درخواست‌ها، قابل تغییر و بسط و توسعه می‌باشد و در این راستا در سال تحصیلی جاری تعداد 620 نفر از دانش‌آموزان در مقاطع مختلف از خدمات این مرکز استفاده می‌نمایند.

مرکز در جهت معرفی فعالیت‌های دانش‌آموزان، ایجاد انگیزه و بروز خلاقیت اقدام به اعزام آنها به مسابقات و نمایشگاه‌های مختلف می‌نماید که در مجموع نتایج کسب شده بر موفقیت نسبی مرکز با توجه به نوپائی آن دلالت می‌کرد. در زیر به برجسته‌ترین این موفقیت‌ها اشاره شده است :

1. شرکت در مسابقات دومینو شهر تهران و کسب رتبه نخست در مناطق تهران توسط دانش‌آموزان دبستان 2
  2. کسب رتبه تیمی برتر در مسابقات کمیکار توسط دانش‌اموزان متوسطه 2
  3. شرکت فعال در نمایشگاه مجتمع معلم در اردیبهشت ماه 94 جهت معرفی کارهای دانش‌آموزان و آشنایی اولیاء و مدعوین با نمونه‌ کارهای دانش‌آموزان و فعالیت‌های مرکز مهارت‌آموزی و دریافت دیدگاه‌های بازدیدکنندگان جهت ارزیابی و برنامه‌ریزی برای سال‌های آتی

در این نمایشگاه‌ دانش‌آموزان مرکز مهارت‌آموزی در بخش‌های مختلف که در ذیل آمده است، دستاوردهای خود را ارائه نمودند.

• غرفه مکاترونیک
  • غرفه الکترونیک
  • غرفه ربات نقاش
  • غرفه‌های مختلف رایانه
  • غرفه دومینو
  • غرفه اریگامی
  • غرفه چرتکه
  • غرفه هوافضا
  • غرفه تربیت بدنی

این غرفه‌ها با انتخاب کارهای برجسته و هدایت اساتید مرکز توسط 200 نفر از دانش‌آموزان مقاطع تحصیلی مختلف راه‌اندازی و اداره گردید.

در پایان سال تحصیلی براساس ارزیابی عملکرد سال گذشته سیاست‌گذاری جهت سال تحصیلی جاری بر مبنای اصول ذیل تدوین گردید:

1. ارتقا سطح عملی اساتید و جذب نیروهای مجرب
  2. گزینش رشته‌های کاربردی برای دانش‌آموزان و حذف و اضافه برخی رشته‌ها
  3. تدوین طرح جامع رشته‌های اصلی مرکز مهارت‌آموزی از پایه اول دبستان تا پیش دانشگاهی
  4. برگزاری دوره‌های پیشرفته مهارتی ارائه شده، خارج از ساعات اداری مدرسه جهت استفاده دانش‌آموزان علاقمند و خلاق.
  5. به‌سازی و تجهیز کارگاه‌ها و سایت‌های مرکز

محمدرضا جانسوز